ÜRÜNLER
TEMPERLİ CAM ÜRETİM HATLARI
Yalçınlar Cam tesisinde büyük bir titizlik ve başarı ile gerçekleştirilen temperleme işlemi; camların yumuşama noktasına yakın bir dereceye kadar ısıtılması (650oC) ve sonrasında hızla soğutulmasıyla cama dayanıklılık kazandırılması işlemidir.
Temperli cam ısıl işlemsiz cama oranla 5 kat daha dayanıklıdır. Temperli camlar kırıldığında zar büyüklüğünde keskin köşeleri olmayan parçalara ayrıldığından yaralanma riskini azaltır ve güvenlik camı olarak kullanımı uygundur. Temperleme camın gücünü ve ısıl gerilimlere (220oC’a kadar ani ısı değişikliği) karşı direncini arttırır. Ölçüleri müşteri talebine göre belirlenir. Cama temperleme işlemi yapıldıktan sonra kesilemez, delinemez, kenar ve yüzey işlemi yapılamaz.
Kullanım Alanlar:
Yaşlı ve çocukların yoğun olarak bulunduğu mekanlar, bütün kapılar, trabzanlar ve spiral merdivenler, asansör kabinleri, vitrinler ve güvenlik arz eden camlar, cam mobilya ve aksesuarları, dış cephe giydirme camları, trafiğin yoğun olduğu geçitler.
BİZOTE MAKİNASI
Camın bizote edilmesi cam işleme süreçlerinin en önemli aşamalarından biridir. Mobilya dekorasyon alanlarında kullanılan cam ürünlerinin işlenmesinde bizote işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu işlem sırasında camın kenarı 900; camın ön köşesi ise istenilen açılarda perdahlanmaktadır.
Tam otomatik bizote makinesi ortamında gerçekleştirilen bu işlemi takiben, rodaj sonrası matlaşan kesim yüzeyi ikinci bir işlemle parlatılmaktadır.
DÜZ CAM
Düz Cam (Float cam), cam eriyiğinin erimiş kalay üzerinde yüzdürülmesi yöntemiyle üretilir.
Düz cam, saydamlığı sayesinde yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir.
Düz cam, tüm alt grupların üretimi için kullanılan temel üründür. Düz cam işlenerek ısıcam, lamine cam, temperli cam, yarı temperli cam, ayna, vb. üretilebilmektedir.
Uygulama Alanları:
Çeşitli binalarda cam, kapı ve cephe kaplamaları, mobilya ve dekorasyon, ayna yapımı, vb.
RENKLİ CAM
Renkli cam, cam hamuruna düşük miktarlarda metal oksit eklenmesiyle üretilir.
Renkli cam güneşin zararlı ışınlarının geçirgenliğini %80 oranında engellediğinden güneş kontrolü için temel üründür.
Yeşil, füme, bronz ve mavi renkleri mevcuttur.
Kaplamalı camlar ile ayna üretiminde alt cam olarak kullanılır.
Isıl kırılma riskinden dolayı temperli veya kısmi temperli olarak kullanılmaktadır.
REFLEKTE CAM
Reflekte cam, float hattında renksiz düz camın bir yüzeyine kimyasal buhar kaplama ( Chemical Vapor Deposition –CVD) yöntemiyle gümüş renkli reflektif bir kaplamanın uygulanması ile elde edilir.
Reflekte cam, reflektif özelliği nedeniyle ışığın kuvvetli olduğu yerden bakıldığında ayna etkisi yaratır. Reflekte cam, büyük oranda güneş radyasyonunu yansıtırken bina içi ısı kazanımını sınırlandırır.
Reflekte camların ısıl kırılma riskleri nedeniyle temperli ya da yarı temperli olarak kullanılması önerilir.
Uygulama Alanları:
Ağırlıklı olarak dış cephe kaplamalarında kullanılmasının yanında, yansıtıcılık gerektiren bütün yapılarda da kullanılır.
ISI YALITIMLI KONFOR
Isı yalıtımlı konfor cam sağlamış olduğu ısı yalıtımı ve güneş kontrolüyle evinizin ısısını koruyarak yakıt ve klima masraflarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olur. Standart çift camlara göre ısı kaybını %50 güneş ısı girişini %40 azaltır.
Isı yalıtımlı konfor cam, ısı ve güneş kontrolünü sağlamasının yanında ışıktan ödün vermez. Renksiz düz cama en yakın gün ışığı performansı ile aydınlık mekanlar sağlar.
Pencere önlerinin yazın sıcak, kışın soğuk olmasını önler. Sıcaklık farklarının neden olabileceği buğulanmayı önler.
Standart çift camlarla kıyaslandığında ısıcam konfor için yapacağınız ek harcamaları klima ve yakıt tasarruflarınız sayesinde 1-2 sene içerisinde geri kazanırsınız.
Isı yalıtımlı konfor cam, Yalçınlar Cam tesislerinde üretilmektedir.
ISI YALITIMLI CAM
Her iki camı da renksiz düz cam olan Isı yalıtımlı cam, ısı kayıplarını tek cama göre %50 azaltır, yakıt giderlerinden tasarruf sağlar.
Isı yalıtımlı cam, Yalçınlar Cam tesisinde üretilmektedir.
LAMİNE CAM
Lamine Cam üretimi 0,38 PVB yardımıyla iki veya daha fazla plakanın ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile yapılmaktadır.
Lamine cam, kırılma halinde parçaları yerinde tutarak yaralanma riskini azaltır.
Lamine cam, bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişleri önlemesi veya geciktirmesi açısından önemlidir. Hırsızlık veya saldırı gibi tehlikelere karşı can ve mal güvenliği sağlar.
Lamine cam gürültünün bir taraftan diğer tarafa geçişini azaltır.
Lamine cam düşük UV geçirgenliği ile eşyaların ve resimlerin doğal renklerinin daha uzun sure korunmasına yardımcı olur.
Uygulama Alanları:
Çatı ve tavan camları, müzeler, hapishaneler, devlet binaları, mücevher mağazaları, havaalanları, bankalar, güvenlik gerektiren her yer, askeri tesisler, okullar, hastaneler, oteller, çocuk yuvaları, binaların giriş katları.
DEKORATİF CAM
Dekoratif camlar, salon ve oda kapılarında, iç mekan bölmelerinde, mutfak dolap kapaklarında kullanılabilir. Bunlara ek olarak özel işlemlerden geçtikten sonra çatı tonozları ve duş kabinlerinde de kullanılabilir. Dekoratif Camlar, işlevsel özelliklerinin yanı sıra farklı tasarımlarıyla mekanlara estetik bir görüntü kazandırır.
GÜMÜŞ AYNA
Gümüş Kaplama Ayna, üç işlemde gümüş film, bakır film ve iki katman sugeçirmez boyanın cam yüzeyine uygulanmasıyla üretilir.
Uygulama Alanları:
Gardırop kapı aynaları, banyo aynaları, mobilya uygulamaları, vitrinler, dekoratif duvarlar ve keskin, güzel yansıma istediğiniz her zaman kullanılır.